Анотація на книгу "Лікарі й Біологи". 


20 вересня 2021 р.

Нова чудова книга від Видавництво Талант "Лікарі й Біологи". Це науково-популярне видання для дітей середнього і старшого шкільного віку (та навіть для батьків, які хочуть згадати біологію).

Створили таку цікаву книгу Еліна Заржицька, Катерина Шаповалова та ілюстратор Наталія Шерстюк.

Вона буде цікава як дітям, так і дорослим, бо дуже цікаво, стисло розповідає про найважливіших лікарів та біологів, які змінили уявлення всього світу про ці науки.

Гіппократ, якого вважають "батьком медицини", бо він перший розділив релігію та медицину. Уміння обстежити хворого стають головними в діяльності лікаря. Також він зробив висновки про появления хвороб, що то не кара богів, а наслідки способу життя конкретною людини. Так з'явився новий підхід для лікування. Звичний нам "анамнез" (медичне обстеження) тоді був зовсім новим, та звично всіх лікували єдиними методами, не зважаючи на індивідуальність кожного хворого. Також Гіппократ сформулював моральний кодекс лікарів, та норми поведінки, які і досі знають усі лікарі, та дають "клятву Гіппократа".

Взагалі дуже цікаво читати, та розуміти, як змінилися ці науки, і те що для нас звично, раніше було недосяжне та невідоме. Якщо пам'ятати історію, коли багато людей помирали від незначних поранень через антісанітарію, непродизинфіковані інструменти, заборону робити розтин людей при вивченні.

Читаєш книги, та про себе думаєш "Як добре що зараз вже все краще". Хай всі країни розвивають медицину, та підтримають гарних лікарів та вчених. Нехай всі хвороби буде можливо лікувати, та кожна людина буде захищена від страшних недуг.

Вікторія Кошелева


© 2021 "Дивовижний світ книжок Еліни Заржицької". Всі права захищені.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати