Про значення електронної книжки в сучастному житті.

21 вересня 2021 р.

Відома дитяча письменниця Еліна Заржицька - можливо, єдина в Україні, хто організовує видання регулярних електронних книг за участі колег по цеху.

Серед форумних подій була і низка, пов'язана з відомою дитячою письменницею з Дніпра Еліною Заржицькою. До Львова письменниця, авторка численних захопливих казок приїхала не сама, а разом з молодими талановитими дніпровськими колегами, кожен з яких презентував у місті Лева свої творчі наробки. Зокрема, в поважних стінах Львівської організації Спілки письменників України разом з Еліною Заржицькою виступили Марія Дружко, Євгенія Яворська, Сніжана Біла та Яна Ловчинська. Але головне - Еліна Заржицька розповіла про свої ініціативи створення електронних книг, чи не єдиних такого плану в Україні, інформує "Еспресо.Захід".

Отож про що йдеться? Письменниця обирає тему й персонально запрошує художньо поміркувати над нею авторів з різних куточків України. У підсумку складається книга, електронний варіант якої почергово втілюють Дніпровська обласна бібліотека для молоді та Дніпровська обласна бібліотека для дітей. Готові електронні книги бібліотеки вивішують на своїх сайтах, звідки безкоштовно скачати їх може кожен охочий.

"Мені здається, те, що ми втілюємо, дуже важливо, - розповідає Еліна Заржицька. - Адже об'єднує, інтригує, удоступнює. Моя приватна ініціатива таких книг сьогодні вимірюється понад десятьма назвами, кожна з яких має своїх шанувальників. А почалося все з того, що до мене по допомогу - як розповідати малючкам про професії - звернувся Дніпровський обласний навчально-методичний центр професійно-технічної освіти. А я попросила своїх друзів і колег з усієї України створити якісь тематичні оповідання, віршики, казочки. Так народилася "Абетка професій", яка донині, напевно є найбільш затребуваною. Далі з'явилася ідея cтворити книжку, як застерігати малечу від небезпек. У підсумку - книга "Мами просять пам'ятати". І пішло-поїхало. Мені здається, такі книги дозволяють більше знати про сучасних українських авторів, а також стимулюють читати й писати. В часи, коли паперові книжки видати можуть далеко не всі, електронна книга - варіант дати знати про себе, об'єднатися заради спільної літературної справи і шанс, що тебе почують".

https://zahid.espreso.tv/pismennitsya-z-dnipra-rozkazala-u-lvovi-v-chomu-tsimes-elektronnoi-knizhki


© 2021 "Дивовижний світ книжок Еліни Заржицької". Всі права захищені.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати